All Updates @ Ultimate-Guitar.Com

Tuesday, November 2, 2010

The weekly jamm.....


 Baju macam nampak familiar jew...haha...Seperti biasa...minggu lepas, jamm kat Marina Studio...kira time tu nak try lagu baru plak...lagu bangun...tapi Uli x prepare la plak kan....asyik2 busy je dia...busy la sgt kan..haha...biasala kan ...


Jaz nampak hepi jew...mesti ade ape2 ni kan....tringat kat awek FB la tu...haha... so video maybe kalau ade masa free dalam sehari dua nie....ak try masuk kan la k,....lagipun ak x amik lagi video kat Uli....tapi time jamm tu kt org try main lagu Revolusi versi slow.

 
Tgh pikir ape tu maintain???? tgh pikirkan awek la tu.....
Baju dah la sama dengan uli....shopping skali ek??


video maybe kalau ade masa free dalam sehari dua nie....ak try masuk kan la k,....lagipun ak x amik lagi video kat Uli....tapi time jamm tu kt org try main lagu Revolusi versi slow....Best gak arr...maybe next week kalau ada outing or weekend kt org try lagu baru plak....and sebelum terlupa, selamat menghadapi Peperiksaan Akhir sesi 2009/2010 bagi kesemua warga UPNM terutamanya kepada pengambilan 2008....Gudluck to all of you.....

Saturday, October 30, 2010

The new Panzerlied Logo


ni logo baru The Panzerlied......any comments sangat2 di alu2kan....sori la jarang wat pos baru dah sekarang nie...maklumla kan dah dekat final exam.....so gudluck to all my squad...hope korang dapat lulus dengan cemerlang.....insyaallah.....

Sunday, October 24, 2010

Another Panzerleid logo...



Nie saje2 buat untuk isi masa lapang...nampak la macam indie sikit logo nie kan...anyway, your comment is very2 welcome.....kalau ade nak tambah tu gtau je ...sebab memang nampak macam banyak lagi nak modify logo nie.....sori la..minggu nie x p jamm..Uli p main hoki..mantain plak ade pragram dengan makwe..so xde la nak post gambar2 or video2 jamm yang baru...maybe minggu depan kot....

Wednesday, October 20, 2010

The Panzerlied Photo

ni gamba ak edit tiome ak tgh boring.....camne ??ok x??
biasa la kan baru belajar nak edit gambar katekan.....
tapi topi jaz tu ak terpotong la bahagian tepi...sori sgt2 jaz.....huhu

Song for this week, Bangun by ACAB

Am F C G [4x]
Am 

[verse 1]
Am
Cuba renungkan hari ke hari
F
MALAPETAKA DI SANA SINI
Dm
bENCANA DATANG DAN JUGA PERGI
C             G
Tapi pastikan kembali lagi
Am
Kita masih di awang awangan
F
Berkhayal dengan kemewahan
Dm                    C
hasil usaha peninggalan
C             G               Am
Mereka yang telah kita lupakan

[verse 2]
Am
Entah apa yang akan terjadi
F
Bila bencana melanda nanti
Dm
Tiada siapa yang peduli
C             G
Dalam hidup kita hari ini
Am
Jangan nanti di suatu hari
F
Menyalahkan sesama sendiri
Dm
Bila merdeka tiada erti
C            G           Am
Sesalan tiada berguna lagi...

[pre-chorus]
F
Jangan mudah engkau berkata
C
Dunia hanya sementara
G
Untuk kau mundur dan leka
G
buat selama-lamanya
F
Jangan nanti di suatu hari
C
Menyesali apa yang terjadi
G
Kerana engkau masih bermimipi
G
Di siang hari...

[chorus]2x 
Am               F
Bangun..dari tidur
C                  G
Bangun...orang timur

[intro]4x

[pre-chorus]

[chorus]4x
G

Jamm ke x??

minggu nie nak jamm ke x???
minggu nie maybe xde weekend kot sebab CO kata kadet xde duit...tgh kering...
haha...
jaz kata nak try lagu baru...so harap2 minggu nie dapat out for jamm and try lagu baru...
anyway.....gitar baru still dalam perancangan untuk dibeli pada bulan depan....doa2kan la ak dapat beli gitar Ibanez tu...huhu

Sunday, October 17, 2010

Weekly jamm....


Seperti biasa outing je p Jamm.....kalau nak p tempat len pun kena jamm dulu baru p jalan2 kat tempat len...
kt org x jamm kat sound gates..org yang jaga studio tu kat Pudu skrang nie...
so malas la nak tunggu..Marina Studio terletak kat belakang sikit dari studio nie...
tapi yang x best nye Marina Studio buka lewat...pukul 1...
dah rezeki nak masuk, xnak trima plak kan...tapi xpe...janji instrument power..

minggu nie x banyak lagu kt org main....lagu sama je....
revolusi, situasi,where all boots boys gone dan lagu2 biasela...
lagipun semalam x rehearsal....so main je la lagu lama...
tapi hari nie x berapa best la....gitar yang ak selalu pakai...gitar Ibanez terputus tali plak...
so terpaksa guna gitar biasa....
memang xda mood la nak main dengan gitar lain...
uli plak x habis2 tuning amp die....ni nak jamm ke p blaja tuning amp...hahaha

time ni group The Unfolded pun join kt org skali...tapi studio jamm x sama la....maklumla...group baru kan...
kena bagi panduan sikit....
hope group The Unfolded akan trus maju...hahaha
gud luck .....

Saturday, October 16, 2010

Training kat HEPA

 nie train time malam sehari sebelum Battle Of The Band....
Semangat giler Uli main gitar ( walaupun dah 3 tali putus..) hahaha
tapi xpe.....semangat tu penting....
 wow....mantap giler mamat nie main....( yang tengah duduk tu )...haha
jaz pun mantap gak....sehari jew dia train lagu revolusi trus boleh main time rehearsal...
bila la jaz nak beli gitar bass die sendiri....
ak nak beli da bulan depan...uli dah ade gitar da..
jaz je lagi xde gitar...
maybe dalam masa terdekat nie die beli kot...

 Mr Mantain kt.....mantain je die main...cool je...haha
biasela kan...star katekan...kena cool kan....
tapi die main drum memang superb arr...puas hati arr kepada sesiapa yg melihat dan mendengar die main drum....well done bro..
aik....gitar lain plak....dah x tahan pakai gitar yang dah putus 3 tali la tu...kapok pun kapok la...haha
yang tgh duduk tu Amoi....our backup singer...( artist undangan )..Amoi Yuna...
boleh plak mlm sblm show tu amoi sakit suara plak....nasib bek mlm time show tu suara die ok balik....
kalau x terpaksa la kt jemput org len plak tukar tempat die...sape agaknya ek??? Sakinah kot ...hahaha..
mesti gempak mlm tu kalau Sakinah yang menyanyi...ak xleh bayangkan la....

Friday, October 15, 2010

More on Battle Of The Band


inilah barisan ahli2 band The Panzerlied....yang kat kiri sekali Amin, tgh menyanyi tu Bajau...pakai topi putih tu Uli, Drummer tu Maintain and lastly hujung kanan sekali Jazrin...
anyway performance pun kira ok gak..maklumla...first time kat pentas....camtu la...menggelabah budak2 band ak....
tapi sebelum show tu sume memang menunjukan semangat untuk performance ni....tiap2 malam rehearsal tu....kadang2 sampai dekat nak pukul 3 pagi training...at least berbaloi gak arr..
bila la The Panzerlied nak wat lagu sendiri plak....tu tunggu k...dalam perancangan The Panzerlied...
so sama2 kt tunggu album pertama The Panzerlied....( haha....mampu ke nak wat album )...
di mana ada kemahuan, di situ ade jalan...tul x??
hope ade rezeki kt org buat la lagu sendiri...

Mengimbas kembali masa lalu.....


ni time pertandingan log relay antara batalion.....macam biasa la...Jebat sapu habis kemenangan time tu.....
tu ak yang kat kiri sekali..pakai no 171..no bertuah....uli kat bawah meniarap...Fazur manager kt org...haha...manager la sgt....drummer, maintain kat belakang....tapi mane Jaz ek????
tengah buang t**k kot kat tandas??hahaha...
ape2 pun amin dengan uli merupakan kumpulan yg pertama ke garisan penamat sejauh 1.6km dan merupakan kumpulan terpantas berlari membawa log sejauh 1.6 km...( claim sial )..hahaha....
at least adelah menyumbangkan jasa sikit kat Jebat kan...tu pun dah kira ok dah..
tapi next Log relay ak nak rehat la...haha...bagi la junior plak buat jasa..asyik ak je buat...busan la...
nak tumpukan perhatian kat muzik la...hahaha...muzik la sgt....

Jamm kat Sound Gates Studio

ni time jamm kat Sound Gates Studio... Equipment agak ok gak arr kat sini....juz drumm die x brapa best...tu yang mantain komen la...die je tau drum tu best ke x...tapi bagi ak gitar die ok gak.....tapi tali biase la...karat sikit....time jam tu pernah gak tali terputus...

 gambar nie nampak blur sikit....biasela..hanset murah katekan..hahaha..
gaya sial uli pakai spec..macam artis dah....
ak setahun pakai baju same je kalau g jamm..lawak tul la.....
at least tukar la baju tu...
tapi sekarng dah tukar da..
 tapi lain plak jaz nie....x cukup baju plak...guna singlet....dah macam system of a down da....
 tapi studio ni ok gak ar kalau jamm...studio ni dulu kt org jumpa kat Cheras sebelum kt jumpa Marina Studio...tu lagi gempak....so sekarng kt org dah jarang jamm kat Sound Gates....sebab barang kat Marina Studio lagi best....
just yang x best tentang Marina Studio ialah studio tu buka pukul 1 petang,...haha
sabar je la kalu nak jamm...

Thursday, October 14, 2010

Training before the Show

video
ni time last day training before the Show kat bilik jamm HEPA...bilik pun macam H*r*m....
tapi xpe la...at least boleh rehearsal....

Ibanez Guitar..nak beli ke x??

Smart x gitar nie??? teringin plak nak beli gitar baru...
Nak beli fender or ibanez????
mane bagus ek??
 Ibanez ni nampak smart gak....colour pun ok....
 x la nampak macam gitar biasa kan....kt kena ade kelainan....
hope bulan nie dapat tunggakan gaji....memang ak angkat la gitar nie....

Battle of the Band Video Release

video
Ni time The Panzerlied perform kat Battle Of The Band Convofest 2010....
hope u all enjoy watching this video...
well done The Panzerlied

Budak baru belajar...

ni budak under training....bersemangat nak belajar gitar...haha..asyik main lagu more than words dari westlife je....lagu sama je dari td...
anyway ok gak arr sebab die ade semangat nak belajar gitar...senang jew belajar gitar nie...ak just amik sebulan je untuk mahir sikit gitar nie....tapi satu je la yang paling penting....kena rajin la nak blaja....kan2...
anyway...gudluck bro....

Training time

Kan bagus isikan masa lapang dengan bermain gitar.....boleh menambah ilmu dah melepaskan tensen...
dah xtau nak wat ape...main gitar je la sebagai teman...
hari ni malas nak main lagu rock...main lagu jiwang je....lagu spider dengan lagu pesanan buat kekasih....haha...buruk sial...tapi xpe...just nak isi masa lapang kan...
 ak pun turut sekali main gitar.....gitar kesayangan ak entah kat mane sekarang.....sampai sekarang ak cari x jumpa.....tapi gitar biru ni banyak gak berjasa kat The Panzerlied sebagai gitar latihan...gitar pun dah nampak uzur dah...( maklumla gitar tu pun gitar jumpa time fatik...hahaha)
harap2 minggu nie ade overnight....boleh perform jamm nanti....

Wednesday, October 13, 2010

Sejarah Muzik Indie




Ini merupakan kajian secara rambang melalui pengalaman-pengalaman terhadap pergerakan Muzik Underground / Indiependent di Malaysia, pada awal tahun 90 pergerakan ini bergerak secara satu tanpa mengikut genre-genre muzik, pada masa itu Musik Thrash Metal, Death Metal, Hard Core, Punk, Grind , Industrial , Alternative Rock bergerak dalam satu nama yang di panggil Underground, bukti-bukti pergerakan ini bergerak secara bersama dapat di lihat di dalam Thanks list setiap album ,demo, Flyers dan Fan Zine yang di terbitkan yang dikeluarkan oleh syarikat rakaman atau keluaran sendiri. Sebab sebab perpecahan tidak dapat dikenal pasti, kemungkinan oleh kerana, pertambahan peminat-peminat atau sebab-sebab lain yang tidak di kenal pasti secara khusus. Bagaimana pun pada tahun 90' an adalah merupakan zaman kemuncak pergerakan underground muzik Malaysia, nama nama besar dalam local scene ini lahir pada tahun ini, seperti Silent Death (Death Metal) Brain Dead (Death Metal) Nemesis ( Thrash/Death), Infactious Maggots (Industrial Grind Noise) Necotic Chaos ( Brutal Death Metal) , Karatz (Punk Rock), Carburetor Dung (Punk Rock) Spiral Kinetic Circus ( Alternative Rock) The Pilgrims (Post Punk), Naked Butterfly (Alternative Rock) Chronic Mass (Hard Core), Nebiras (Black Metal) Rator (Black Metal) Langsuyr (Occult Death Metal) Negation (Grind Core) Slum Scum (Grind Death) dan sebagainya menghasilkan karya-karya awal pada zaman kemuncak pergerakan muzik underground ini. Antara Bandar Bandar yang di landa muzik underground ini ialah Kuala Lumpur, Johor Baharu , Ipoh , Penang, Kuantan , dan tak lupa Taiping.


Sejarah A.C.A.B




Biodata ACAB

NAMA PENUH : All Cops Are Bastard
NAMA ASAL : Bovver Brigade
DITUBUHKAN : 1994, Kuala Lumpur

PENYANYI & GITAR :-
Magskin @ Max Hafiz (Megat Hafiz; turut menyertai kumpulan The ACAB)
Eddie J. Herwan (turut menyertai kumpulan Gerhana Skacinta & The ACAB)

GITAR :-         
Anas
Fazli @ Botak

BASS :-         
Hardy Sham
Anas

DRAM :-        
Black
Zul
Eddie J. Herwan (turut menyertai kumpulan Gerhana Skacinta)
Irfan (turut menyertai kumpulan The ACAB)


Sedikit sejarah ACAB


Kumpulan A.C.A.B. merupakan sebuah kumpulan muzik Malaysia. Kumpulan A.C.A.B ditubuhkan pada penghujung tahun 1994.
Nama A.C.A.B. digunakan dari tahun 1994 hingga tahun 2003, ia kemudiannya di tukar kepada The A.C.A.B. berikutan penukaran genre muzik mereka iaitu daripada Oi! kepada rock indie.

Kumpulan A.C.A.B. diasaskan oleh dua orang remaja yang berasal dari Kuala Lumpur iaitu Magskin dan juga Eddie. Merekalah yang menubuhkan band ini ketika penerimaan muzik Oi! berada di paras membanggakan. Bagi melengkapkan kumpulan ini, mereka mengundang Sham, Anas serta Black dan kemudiannya sama-sama memulakan penerokaan muzik Oi! yang dicintai. Nama A.C.A.B. dipilih dan digunakan sehingga ke hari ini.

Dalam tahun 1995, A.C.A.B. merakamkan demo yang bertajuk "A.C.A.B" yang memuatkan tujuh buah lagu. Antaranya seperti "Unfairground", "City Girl", "A.C.A.B.", "Fight For Your Right" dan banyak lagi. Ia dikeluarkan oleh label mereka sendiri iaitu Brovver Brigade Records. Demo ini telah terjual melebihi 500 unit meskipun tidak mempunyai sebarang promosi rasmi. Berikutan dengan kejayaan itu, A.C.A.B. bersedia untuk berdepan dengan pengikut-pengikutnya. Hari yang menentukan kemampuan A.C.A.B. beraksi itu telah diadakan di Dynasty Night Club di Ipoh. Itulah persembahan pertama mereka. Namun tiada siapa yang menduga, hampir kesemua pembeli demo mereka turun untuk menyaksikan persembahan mereka, termasuklah khalayak yang diimport khas dari Kuala Lumpur.

Persinggahan band ini bukan setakat di sana sahaja. Sebagai "Godfather Of Skinhead/Oi!", mereka terus memanjangkan langkah ke serata pelusuk tempat. Persembahan demi persembahan dibuat bagi mengumpul lebih ramai rakan baru. Perancangan A.C.A.B. begitu tepat pada waktunya, menjadikan mereka benar-benar dipuja. Malahan lagu-lagu yang terdapat di dalam demo mereka itu dinobatkan sebagai lagu rasmi pengikut skinhead senegara dan sekaligus memecah revolusi. Kepesatan muzik ini akhirnya menjadi pendorong sehingga wujudnya lebih banyak band dengan konsep yang sama. Berfaktorkan itulah, arena ini menjadi semakin berkembang dengan jayanya. Antara band yang berjaya mengikut jejak A.C.A.B. ialah Boot-Off, Skin Rovers, Opponent dan lain-lain lagi.

Pada tahun seterusnya, A.C.A.B. merakamkan EP yang pertama mereka yang berjudul "UNITE & FIGHT". Beberapa insiden telah berlaku semasa EP ini sedang dibuat. Antaranya penarikan diri Anas dan Black. Sungguhpun demikian, EP ini selamat disiapkan dengan kerjasama profesional dari Magskin, Eddie, Sham dan seorang anggota baru di posisi drum iaitu Zul. UNITE & FIGHT bukan sahaja diagihkan kepada pengikut tempatan tetapi juga dipasarkan ke luar negara. EP ini terjual sehingga 2000 unit. Seperti biasa aktiviti persembahan diteruskan selepas itu. Tidak lama kemudian aktiviti band itu terpaksa diberhentikan buat sementara waktu kerana masalah yang melanda. Dalam tahun 1997, Zul pula mengambil keputusan menarik diri dari A.C.A.B. Posisi drum telah digantikan oleh Eddie sendiri manakala Magskin memikul tugas sebagai vokalis dan gitaris. Ketika A.C.A.B. semakin roboh, mereka sempat merakamkan LP "Eastern Oi!" dan single "We Are The Skins".

Malangnya, selepas selesai sahaja proses rakaman, label mereka mengalami masalah kewangan. Maka dengan itu terpaksalah mereka menjual kedua-dua master tape tadi kepada Strange Culture Records. We Are The Skins dipasarkan pada tahun berikutnya, manakala Eastern Oi! menemui peminatnya pada tahun 1999. Dari kedua-kedua produk tersebut, hanya Eastern Oi! sahaja yang berjaya menepati target mereka, di mana ia terjual sebanyak 10 000 unit dalam masa yang singkat. Sungguhpun begitu, jualan LP yang memberangsangkan tidak berjaya memulihkan semangat dan masalah dalaman A.C.A.B. Satu demi satu anggotanya mengundur diri beralasankan peribadi.

Ketika ini, tinggal Magskin seorang yang masih setia mencari jalan penyudah kembali megah kembali seperti sebelumnya. Ikrar tetap digenggam. Walau apa pun yang terjadi, A.C.A.B. takkan terkubur. Magskin melepaskan segala kesedihannya melalui sebuah lagu iaitu RINTANGAN HIDUP DUNIA yang dirakamkan untuk album TRIBUTE TO RUSTY BLADE. Alaf baru 2000, misi baru A.C.A.B. terlaksana. Mereka bukan sahaja raja di pentas gig, tetapi jugak bertakhta di pentas konsert. Stadium Negara dan Bukit Jalil menjadi saksi kebanggaan A.C.A.B. dengan lebih ramai penonton. Memandangkan ia menjadi satu sejarah, persembahan di kedud-dua konsert itu telah diabadikan di dalam satu album iaitu LIVE & LOUD yang dikeluarkan oleh Clockwork Records dan terjual sehingga 10 000 unit.

Dalam tahun 2001, A.C.A.B. terlibat dalam album TRIBUTE TO SWEET CHARITY terbitan EMI. Lagu 'Musibah' dibawakan dengan cara mereka sendiri. Pada waktu yang sama, Sham kembali ke pangkian band ini dan Eddie juga dipanggil semula untuk sama-sama mengembalikan detik kegemilangan A.C.A.B. pada suatu ketika dahulu. Bukan mudah untuk mendapatkan semula khidmat Eddie kerana dia begitu sibuk dengan band Skanya iaitu, Gerhana Ska Cinta. Namun demi kasihnya terhadap band ini, akhirnya dia bersetuju dan kelima-lima mereka membuka lembaran baru menerusi gig Eastern Oi!

Kini mereka terus berbangga dengan kejayaan album kedua mereka, SKINHEAD 4 LIFE yang diragut 4000 pembeli dalam tempoh sebulan ia dipasarkan. Turut dipasarkan terdahulu ialah album koompilasi DAYS OF BEING WILD dan juga single STREETS OF UPTOWN. Penampilan baru A.C.A.B. memberi kelainan berbeza berbanding dengan album yang terdahulu. Muzik dan mesej yang disematkan jauh berbeza mengikut peredaran zaman. Sememangnya jauh lebih baik dengan guitarwork dan basslines yang lebih padat, hentakan drum yang lebih padat serta vokal Magskin yang lebih bersemangat.

Pada tahun 2006, setelah Megat hafiz kembali ke Malaysia, A.C.A.B. muncul kembali dengan nama baru iaitu The A.C.A.B. serta memperjuangkan genre muzik baru iaitu rock indie, muzik yang menarik minat Max Hafiz(Megat Hafiz) ketika menuntut di London.

Album mereka yang berjudul 'This Is The A.C.A.B.' dikeluarkan pada 09 Mac 2006 yang lalu menampilkan line-up baru; Max, Eddie, Irfan dan Mono.

Tuesday, October 12, 2010

BOTB 2010


Sori..gambar nie lupa plak nak upload semalam..hehe...jgn marah..
ni amoi tgh menyanyi part chorus lagu situasi..
well done amoi

time nie tgh setting gitar...maklumla....xde pengalaman setting amp...hahaha
anyway nasib bek mlm tu setting baik punye....
Nampak bersemangat uli menyanyikan lagu situasi.....

 Mantain memang cool sampai bila2.....hahaha

focus nampak.....
 Bajau.....tanpa bajau, band kt org xleh menang.....thanks bajau...
 amoi nampak rock la mlm tu.....
 smart gak ak main kat belakang....haha....
 nice work Uli.....next time kt main better than this....
 lupa chord la tu.....
 tgh tgk ape tu?????
 gitar tu pinjam dari tuan hisyam....nasib baik ak main ok malam tu....hahaha

Monday, October 11, 2010

Situasi by The Panzerlied


Am       E         F    G
Diskriminasi menjatuhkan aku
Am    E         F      G
Reputasi kini menjadi bisu
Am   E     F     G
Dan aaaaaaaku,     ku layu
C   G   F     G
oooooooooo  Disitu
F                         G
Mengharapkan sesuatu yang baru
F             G
Itulah impian aku

C/O
C                    G
Dan bila kau menghilang
                     Am
Musnah la, musnah impian
                  F
Tuk menggapai bintang
G             C
Terangi hidup ku
              G
Ku mahu kau tahu
                   Am
Engkaulah, destinasiku
             F     G
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Am       E         F    G
Kerana diri ini tak daya lagi
Am       E         F    G
Menempuh hidup yang ku temui
Am   E     F     G
Dan aaaaaaaku,     ku tunggu
C   G   F     G
oooooooooo  Disitu

Disitu
F                         G
Mengharapkan sesuatu yang baru
F             G
Itulah impian aku

C/O
C                    G
Dan bila kau menghilang
                     Am
Musnah la, musnah impian
                  F
Tuk menggapai bintang
G             C
Terangi hidup ku
              G
Ku mahu kau tahu
                   Am
Engkaulah, destinasiku
             F     G
Dalam ingatanku... oh oh oh...

Extravaganza by The Panzerlied


Intro
Am F C Gx4

Am       G
Semangat baru
Em       F
Perjuangan yang satu
Am       G
Dan matlamat hidupku
Em       F
Hanya untukmu

Am       G
Tapi keadaanmu
Em       F        Am
Berikan aku, berikan aku satu petanda
G        F        G
Prasangka, aku kalah

Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Dalam hatimu (dalam hatimu)
Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Kata hatimu (kata hatimu)

Am      F
Wo oh oh
C       G
wo oh oh
Am      F
wo oh oh
C       G
wo oh oh    2x

Am       G
Persepsi diri
Em       F
Ada maksud sendiri
Am       G
Dan propaganda ku rasa
Em       F
Luar biasa

Am       G
Tapi keadaanmu
Em       F         Am
Berikan aku, berikan aku satu petanda
G        F         G      C
Prasangka, aku kalah lagi...

Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Dalam hatimu (dalam hatimu)
Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Kata hatimu (kata hatimu)

Am      F
Wo oh oh
C       G
wo oh oh
Am      F
wo oh oh
C       G
wo oh oh    2x

Am      G
Extravaganza
Em      F
Extravaganza
Am      G
Extravaganza
Em      F
Extravaganza

Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Dalam hatimu (dalam hatimu)
Am       Dm
Rasa resah jangan kau percaya
G        C        G
Kata hatimu (kata hatimu)

Am      F
Wo oh oh
C       G
wo oh oh
Am      F
wo oh oh
C       G
wo oh oh   2x

Chord Submit by xiao_repest@yahoo.com

Ni simple chord je... bkn chord sebenar yg sam men... tpi kalo men bunyi same la jgk... 
beginner leh la men chord ni...

The Panzerlied jamm

Minggu nie kalau ade weekend, maybe kt bercadang nak p jamm minggu nie....nak cover balik performance time show kat BOTB...
anyway....harap2 minggu nie ade weekend so that kt leh wat function The Panzerlied.....
Panzerlied Rocks......

Pelancaran Logo The Panzerlied

Setelah sebulat suara bersetuju dengan logo ini, akhirnya logo ini telah dipilih sebagai logo The Panzerlied...hope you all enjoy ....Panzerlied Forever....

The Panzerlied Rulez UPNM....

Asalamualaikum.....sori la dah lama x update blog....biasela....bz katekan...(bz la sgt)..hahaha
First of all i would like to thank everybody that supports us mlm u....
walaupun performance agak hambar, tapi camne nak buat...tu first time kt org buat Show...live show plak tu kan....
ni gamba kt org sebelum kt start the show....
Maklumla....sebelum start pertandingan..sume nampak macam ketakutan....lagi2 ak nie....pemain lead gitar.....memang cuak giler la....dah la first time buat show kat khalayak ramai kan....
tapi i know that my team is the best that nite......and i know they can do it better....
sebelum pertandingan tu..kt ade buat short rehearsal lagu kt.....
nie gambar pakian yg kt org pakai malam tu...
Hmmm...mantain xde time tu...p dating dengan awek...
Ramai gak yg beri sokongan kt org mlm...lagi2 budak 2008 terutamanyan budak batalion Jebat...maklumla nama band pun ade kena mengena dengan batalion Jebat kan....
thakx alot to them sebab telah memberi banyak sokongan kat kt org....
bila dah nak sampai turn kt org buat performance, sume dok saling bagi kata2 semangat kat member2 dalam band ni.....ak pun terharu gak arr dapat member cam die org nie....memang sume bersemangat malam tu.....
jadi ak pun turut bersemangat malm tu...harap2 dapat membuat persembahan yang terbaik malam tu....
ni time kt tgh tuning amp dengan gitar....dah la ak dengan budak2 band ak x pernah setting amp nie...hantam je la...
Ni mantain tengah try test drum set die..nampak confident je mantain nie...hehe.....
anyway malam tu die x berapa memberangsangkan ...biasela kan ...first time show kat audience...sama la dengan budak ak yang lain..lebih kurang je...hahaha
Ni la penyanyi latar kt.....kalau xde die...mustahil band kt nak menang...thank u Bajau....
Selepas buat show.....akhirnya keputusan telah diumumkan....
akhirnya The Panzerlied telah dinobatkan sebagai juara Battle Of The Band 2010...
hanya tuhan jew tau perasaan time tu..memamg excited sgt2...
hehe...camne nak wat..dah rezeki kt trime je la kan...congratulation The Panzerlied...
x sia2 kt train tiap2 minggu g jamm kat Marina Studio...ade gak hasil nye kan....haha
anyway...lepas nie kalau ade battle of the band lagi. our group akan mempersembahkan persembahan yg lagi baik dari battle of the band nie...pengalaman mengajar kt...
ok.thats all for now...any update i will inform u soon....
see ya.....Panzerlied Forever.....

veno

wow.....lama dah ak x tulis blog.....hehe....maklumla...org bz kan....
so anyway this week was my greatest week sebab band ak , The Panzerlied telah dinobatkan sebagai juara didalam Battle Of The Band UPNM

Thursday, February 18, 2010

Skinhead Selamanya by The Panzerlied

Intro: A C G A (4X)

A
Menanti hari keramat 
C
Menentang pemerintah bangsat 
G
Tiada yang dapat membunuh semangat 
A
Membara di jiwa rakyat 

A
Bangun sekalian umat 
C
Bagai pahlawan melancar jihad 
G
Yang dikuasai darah dan keringat 
A
Yang zalim pasti dilaknat 


Chorus:

C  G
Katakan pada hatimu 
     D    A
Kau bebas menentang musuhmu 
      C        G
Di kebebasan yang baru 
       A
Kan ku bawa mu 


 C     G
Kuatkanlah peganganmu 
      D      A
Kita pastikan bersatu
      C        G
Di kebebasan yang baru 
  E
Kita akan bertemu 


A    C  
Skinhead Selamanya 
G    A 
Skinhead Selamanya

A C G A (2X)

Solo:
A C G A (2X)

Skinhead Selamanya by The Panzerlied

Intro: A C G A (4X)

A
Menanti hari keramat 
C
Menentang pemerintah bangsat 
G
Tiada yang dapat membunuh semangat 
A
Membara di jiwa rakyat 

A
Bangun sekalian umat 
C
Bagai pahlawan melancar jihad 
G
Yang dikuasai darah dan keringat 
A
Yang zalim pasti dilaknat 


Chorus:

C  G
Katakan pada hatimu 
     D    A
Kau bebas menentang musuhmu 
      C        G
Di kebebasan yang baru 
       A
Kan ku bawa mu 


 C     G
Kuatkanlah peganganmu 
      D      A
Kita pastikan bersatu
      C        G
Di kebebasan yang baru 
  E
Kita akan bertemu 


A    C  
Skinhead Selamanya 
G    A 
Skinhead Selamanya

A C G A (2X)

Solo:
A C G A (2X)

Street of uptown by The Panzerlied

Intro: A C# F# D A E

A                   C#             
Drank in a pub on a saturday night
F#
Me and the boys were feelin` alright
D                                  A
Then we walked the streets feelin` lots of pride
               E
Proud with our boots and our way of lives...


A                           C#
Stood some geezers tried to steal the night
F#
Stared at us, tried to pick a fight
           D                         A
Me and the boys were waiting for the start
      E
As we prepared for an aggro, oh! what a night....


D  
That`s the story of how our lives go
A
We have been treated like a bunch of snucked up fools
E
Scorned by many, understood by few
D
There`s not much things left for us to do
C#
Don`t wanna go back to dark days of mine
D
Where i`ve gone too far, i could`ve killed someone
A
But i don`t wanna sit down behaving like a cunt
E
While watching my mates doing the best they can


                  A      C#
In the streets of uptown
F#
Streets op uptown
          D
It is our ups and our downs
       A                E
And it goes around and around


                  A      C#
In the streets of uptown
F#
Streets of uptown
          D
It is our laugh and our tears
    A                E
And it will last for years...... 

Solo (same as Intro): A C# F# D A E

Where all the boots boys gone chord by The Panzerlied

D
I still remember those glory days
F#
Where no one dared to get in our ways
B
It only seems like yesterday
       G                        A
Seeing boots and braces all the way


D
We used to live out on the streets
F#
We used to drink and used to steal to eat
B
We shared the joy and we shared the pain
  G                        A
I never thought you'd call it a day...


           G
    x
We were so proud
           A
    x
We were so strong
                   D       F#       B
But now where have all the bootboys gone?
           G
    x
The joy we had
            A
     x
The pain we shared
                    D
Are always on on my mind


Solo: D F# B G A

Tuesday, February 16, 2010

Bulan 8 di Sandakan by The Panzerlied

video
Lagu nie memang dah sebati ngan kt org...selalu sangat main lagu nie....

Where all the boots boys gone by The Panzerlied

video
Lagu nie memang kt org selalu main time jamming...memang dah master giler arr lagu nie..lagipun lagu nie best...senang gak nak main.anyway...enjoy this vidz.....

Monday, February 15, 2010

Sejarah Penubuhan The Panzerlied

THE PANZERLIED ni terhasil daripada gabungan 4 org kadet iaitu dua navy dan dua darat atau lebih dikenali sebagai anak Malaysia yang berasal dari serata Malaysia...tapi dari kaum yang sama.iaitu kaum melayu.. Pada asalnya band ini diberi nama The Inverse..tapi bila dipikirkan kembali macam takde makna je...so kite org bincang balik akhirnya band ini diberi nama The Panzerlied. ada banyak sebab mengapa The Panzerlied ni dijadikan nama band ini. Salah satu sebabnya ialah kt org sumenye berasal dari batalion yang sama iaitu Batalion Jebat yang lebih dikenali dgn Batalion Hitler...atau lebih dikenali sebagai The Panzerlied. kt mengambil nama ini sebab nama Panzerlied ini telah banyak memberi kesusahan kepada hidup kt org...but still kt ambik nama ini bagi mengingati kesusahan yang telah nama ini berikan kepada kt...nampak macam meluahkan perasaan je...xdelah....saje nak gtau mane asal usul nama ni...so band ni masih baru lagi...asalnya idea penubuhan band ini daripada dua org ni....Amin dengan Uli....kemudian kt latih seorang pemain bass yang bernama Jaz dan kt jemput pulak Fazrey a.k.a Maintain sebagai Drummer..so akhirnya band ini telah berjaya ditubuhkan..hmmm..tarikhnya plak x brapa pasti arr bila band ni tertubuh..maybe dalam bulan 9 tahun 2009..hujung bulan 9....anyway tu x penting......yang penting sekarang hala tuju band nie ke arah memperjuangkan muzik tanah air.....and lastly diharap ahli band nie dapat memberi sepenuh komitmen terhadap band ini..akhir kata......... Hidup Muzik Tanah Air....