All Updates @ Ultimate-Guitar.Com

Tuesday, November 2, 2010

The weekly jamm.....


 Baju macam nampak familiar jew...haha...Seperti biasa...minggu lepas, jamm kat Marina Studio...kira time tu nak try lagu baru plak...lagu bangun...tapi Uli x prepare la plak kan....asyik2 busy je dia...busy la sgt kan..haha...biasala kan ...


Jaz nampak hepi jew...mesti ade ape2 ni kan....tringat kat awek FB la tu...haha... so video maybe kalau ade masa free dalam sehari dua nie....ak try masuk kan la k,....lagipun ak x amik lagi video kat Uli....tapi time jamm tu kt org try main lagu Revolusi versi slow.

 
Tgh pikir ape tu maintain???? tgh pikirkan awek la tu.....
Baju dah la sama dengan uli....shopping skali ek??


video maybe kalau ade masa free dalam sehari dua nie....ak try masuk kan la k,....lagipun ak x amik lagi video kat Uli....tapi time jamm tu kt org try main lagu Revolusi versi slow....Best gak arr...maybe next week kalau ada outing or weekend kt org try lagu baru plak....and sebelum terlupa, selamat menghadapi Peperiksaan Akhir sesi 2009/2010 bagi kesemua warga UPNM terutamanya kepada pengambilan 2008....Gudluck to all of you.....

Saturday, October 30, 2010

The new Panzerlied Logo


ni logo baru The Panzerlied......any comments sangat2 di alu2kan....sori la jarang wat pos baru dah sekarang nie...maklumla kan dah dekat final exam.....so gudluck to all my squad...hope korang dapat lulus dengan cemerlang.....insyaallah.....

Sunday, October 24, 2010

Another Panzerleid logo...



Nie saje2 buat untuk isi masa lapang...nampak la macam indie sikit logo nie kan...anyway, your comment is very2 welcome.....kalau ade nak tambah tu gtau je ...sebab memang nampak macam banyak lagi nak modify logo nie.....sori la..minggu nie x p jamm..Uli p main hoki..mantain plak ade pragram dengan makwe..so xde la nak post gambar2 or video2 jamm yang baru...maybe minggu depan kot....

Wednesday, October 20, 2010

The Panzerlied Photo

ni gamba ak edit tiome ak tgh boring.....camne ??ok x??
biasa la kan baru belajar nak edit gambar katekan.....
tapi topi jaz tu ak terpotong la bahagian tepi...sori sgt2 jaz.....huhu

Song for this week, Bangun by ACAB

Am F C G [4x]
Am 

[verse 1]
Am
Cuba renungkan hari ke hari
F
MALAPETAKA DI SANA SINI
Dm
bENCANA DATANG DAN JUGA PERGI
C             G
Tapi pastikan kembali lagi
Am
Kita masih di awang awangan
F
Berkhayal dengan kemewahan
Dm                    C
hasil usaha peninggalan
C             G               Am
Mereka yang telah kita lupakan

[verse 2]
Am
Entah apa yang akan terjadi
F
Bila bencana melanda nanti
Dm
Tiada siapa yang peduli
C             G
Dalam hidup kita hari ini
Am
Jangan nanti di suatu hari
F
Menyalahkan sesama sendiri
Dm
Bila merdeka tiada erti
C            G           Am
Sesalan tiada berguna lagi...

[pre-chorus]
F
Jangan mudah engkau berkata
C
Dunia hanya sementara
G
Untuk kau mundur dan leka
G
buat selama-lamanya
F
Jangan nanti di suatu hari
C
Menyesali apa yang terjadi
G
Kerana engkau masih bermimipi
G
Di siang hari...

[chorus]2x 
Am               F
Bangun..dari tidur
C                  G
Bangun...orang timur

[intro]4x

[pre-chorus]

[chorus]4x
G

Jamm ke x??

minggu nie nak jamm ke x???
minggu nie maybe xde weekend kot sebab CO kata kadet xde duit...tgh kering...
haha...
jaz kata nak try lagu baru...so harap2 minggu nie dapat out for jamm and try lagu baru...
anyway.....gitar baru still dalam perancangan untuk dibeli pada bulan depan....doa2kan la ak dapat beli gitar Ibanez tu...huhu

Sunday, October 17, 2010

Weekly jamm....


Seperti biasa outing je p Jamm.....kalau nak p tempat len pun kena jamm dulu baru p jalan2 kat tempat len...
kt org x jamm kat sound gates..org yang jaga studio tu kat Pudu skrang nie...
so malas la nak tunggu..Marina Studio terletak kat belakang sikit dari studio nie...
tapi yang x best nye Marina Studio buka lewat...pukul 1...
dah rezeki nak masuk, xnak trima plak kan...tapi xpe...janji instrument power..

minggu nie x banyak lagu kt org main....lagu sama je....
revolusi, situasi,where all boots boys gone dan lagu2 biasela...
lagipun semalam x rehearsal....so main je la lagu lama...
tapi hari nie x berapa best la....gitar yang ak selalu pakai...gitar Ibanez terputus tali plak...
so terpaksa guna gitar biasa....
memang xda mood la nak main dengan gitar lain...
uli plak x habis2 tuning amp die....ni nak jamm ke p blaja tuning amp...hahaha

time ni group The Unfolded pun join kt org skali...tapi studio jamm x sama la....maklumla...group baru kan...
kena bagi panduan sikit....
hope group The Unfolded akan trus maju...hahaha
gud luck .....

Saturday, October 16, 2010

Training kat HEPA

 nie train time malam sehari sebelum Battle Of The Band....
Semangat giler Uli main gitar ( walaupun dah 3 tali putus..) hahaha
tapi xpe.....semangat tu penting....
 wow....mantap giler mamat nie main....( yang tengah duduk tu )...haha
jaz pun mantap gak....sehari jew dia train lagu revolusi trus boleh main time rehearsal...
bila la jaz nak beli gitar bass die sendiri....
ak nak beli da bulan depan...uli dah ade gitar da..
jaz je lagi xde gitar...
maybe dalam masa terdekat nie die beli kot...

 Mr Mantain kt.....mantain je die main...cool je...haha
biasela kan...star katekan...kena cool kan....
tapi die main drum memang superb arr...puas hati arr kepada sesiapa yg melihat dan mendengar die main drum....well done bro..
aik....gitar lain plak....dah x tahan pakai gitar yang dah putus 3 tali la tu...kapok pun kapok la...haha
yang tgh duduk tu Amoi....our backup singer...( artist undangan )..Amoi Yuna...
boleh plak mlm sblm show tu amoi sakit suara plak....nasib bek mlm time show tu suara die ok balik....
kalau x terpaksa la kt jemput org len plak tukar tempat die...sape agaknya ek??? Sakinah kot ...hahaha..
mesti gempak mlm tu kalau Sakinah yang menyanyi...ak xleh bayangkan la....

Friday, October 15, 2010

More on Battle Of The Band


inilah barisan ahli2 band The Panzerlied....yang kat kiri sekali Amin, tgh menyanyi tu Bajau...pakai topi putih tu Uli, Drummer tu Maintain and lastly hujung kanan sekali Jazrin...
anyway performance pun kira ok gak..maklumla...first time kat pentas....camtu la...menggelabah budak2 band ak....
tapi sebelum show tu sume memang menunjukan semangat untuk performance ni....tiap2 malam rehearsal tu....kadang2 sampai dekat nak pukul 3 pagi training...at least berbaloi gak arr..
bila la The Panzerlied nak wat lagu sendiri plak....tu tunggu k...dalam perancangan The Panzerlied...
so sama2 kt tunggu album pertama The Panzerlied....( haha....mampu ke nak wat album )...
di mana ada kemahuan, di situ ade jalan...tul x??
hope ade rezeki kt org buat la lagu sendiri...

Mengimbas kembali masa lalu.....


ni time pertandingan log relay antara batalion.....macam biasa la...Jebat sapu habis kemenangan time tu.....
tu ak yang kat kiri sekali..pakai no 171..no bertuah....uli kat bawah meniarap...Fazur manager kt org...haha...manager la sgt....drummer, maintain kat belakang....tapi mane Jaz ek????
tengah buang t**k kot kat tandas??hahaha...
ape2 pun amin dengan uli merupakan kumpulan yg pertama ke garisan penamat sejauh 1.6km dan merupakan kumpulan terpantas berlari membawa log sejauh 1.6 km...( claim sial )..hahaha....
at least adelah menyumbangkan jasa sikit kat Jebat kan...tu pun dah kira ok dah..
tapi next Log relay ak nak rehat la...haha...bagi la junior plak buat jasa..asyik ak je buat...busan la...
nak tumpukan perhatian kat muzik la...hahaha...muzik la sgt....

Jamm kat Sound Gates Studio

ni time jamm kat Sound Gates Studio... Equipment agak ok gak arr kat sini....juz drumm die x brapa best...tu yang mantain komen la...die je tau drum tu best ke x...tapi bagi ak gitar die ok gak.....tapi tali biase la...karat sikit....time jam tu pernah gak tali terputus...

 gambar nie nampak blur sikit....biasela..hanset murah katekan..hahaha..
gaya sial uli pakai spec..macam artis dah....
ak setahun pakai baju same je kalau g jamm..lawak tul la.....
at least tukar la baju tu...
tapi sekarng dah tukar da..
 tapi lain plak jaz nie....x cukup baju plak...guna singlet....dah macam system of a down da....
 tapi studio ni ok gak ar kalau jamm...studio ni dulu kt org jumpa kat Cheras sebelum kt jumpa Marina Studio...tu lagi gempak....so sekarng kt org dah jarang jamm kat Sound Gates....sebab barang kat Marina Studio lagi best....
just yang x best tentang Marina Studio ialah studio tu buka pukul 1 petang,...haha
sabar je la kalu nak jamm...

Thursday, October 14, 2010

Training before the Show

video
ni time last day training before the Show kat bilik jamm HEPA...bilik pun macam H*r*m....
tapi xpe la...at least boleh rehearsal....

Ibanez Guitar..nak beli ke x??

Smart x gitar nie??? teringin plak nak beli gitar baru...
Nak beli fender or ibanez????
mane bagus ek??
 Ibanez ni nampak smart gak....colour pun ok....
 x la nampak macam gitar biasa kan....kt kena ade kelainan....
hope bulan nie dapat tunggakan gaji....memang ak angkat la gitar nie....

Battle of the Band Video Release

video
Ni time The Panzerlied perform kat Battle Of The Band Convofest 2010....
hope u all enjoy watching this video...
well done The Panzerlied

Budak baru belajar...

ni budak under training....bersemangat nak belajar gitar...haha..asyik main lagu more than words dari westlife je....lagu sama je dari td...
anyway ok gak arr sebab die ade semangat nak belajar gitar...senang jew belajar gitar nie...ak just amik sebulan je untuk mahir sikit gitar nie....tapi satu je la yang paling penting....kena rajin la nak blaja....kan2...
anyway...gudluck bro....